Voor optimaal leefcomfort met een natuurlijke touch

Het ontwerp van de tweede fase van Princenlant is zonder meer karaktervol te noemen. Het omvat een gebouw van 7 lagen met aansprekende kleur-, materiaal- en vormaccenten, zoals het robuuste rasterwerk aan de voorzijde van het gebouw en de terugspringende gevels op de 6e en 7e woonlaag. Deze speelse details, gecombineerd met de bijzondere gebogen vorm van het appartementengebouw geven het een luchtige en toegankelijke uitstraling.

De woningen zijn geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens, waarbij de bewoners beschikken over een separate fietsenberging achter het gebouw en parkeerplaatsen op het maaiveld. De verblijfsruimten van de woningen zijn op het zuidwesten georiĆ«nteerd, waarbij de koude- en warmteopslag zorgt voor een weldadige koeling in de zomer en een aangename vloerverwarming in de winter. Hiermee is een optimaal leefcomfort gegarandeerd, zonder het milieu onnodig te belasten. Deze 'groene' benadering komt ook tot uitdrukking in de hydrologische neutrale bouwwijze van Hurks vastgoedontwikkeling. Princenlant is natuurlijk leven. Letterlijk én figuurlijk.

Princenlant: Allure in het Brabantse land

Fase 2 van Princenlant omvat de ontwikkeling en realisatie van 32 stijlvolle appartementen en 4 penthouses gelegen aan de zuidwestzijde van het gebied. De vermaarde Italiaanse architect en stedenbouwkundige Adolfo Natalini tekende voor het ontwerp en zal ook de overige fases van het project op zijn kenmerkende wijze gestalte geven. Hurks vastgoedontwikkeling ontwikkelt en realiseert Princenlant in samenwerking met de gemeente Boxtel. In deze samenwerking wordt tevens de haalbaarheid van uitbreiding en modernisering van het nabij gelegen Winkelcentrum Oosterhof onderzocht. De ambities zijn hoog, waarbij de parkachtige omgeving, de hoogwaardige architectuur en duurzaamheid centraal staan. En dat met alle voorzieningen op loopafstand. In Princenlant voelt iedereen zich 'natuurlijk' thuis.

Contact

Projectontwikkelaar van Project Princenlant:
Hurks Vastgoedontwikkeling
Tel: 040-2626200
www.hurks.nl

Participant van Project Princenlant:
Gemeente Boxtel
Tel: 0411-655911
www.boxtel.nl

Makelaar van Project Princenlant:
Nuyens Makelaars
Tel: 0411-676448
www.nuyensmakelaars.nl

Woonstichting St. Joseph
Tel 0411-659100
www.sintjoseph.nl

In samenwerking met Hydreco realiseert Hurks een Koude- en Warmte Opslag (KWO)-systeem in de bodem van project Princenlant.
Tel 073-6838350
www.hydreco.nl

Artist impression 'De Regent'
Artist impression 'De Regent'

Italiaanse passie

De ambitie van Adolfo Natalini, Corinne Schrauwen en Hurks vastgoedontwikkeling is het maken van een bijzondere wijk waarin klassieke architectuur en natuur elkaar vinden. Hoogwaardige woningen zijn gebed in een groene omgeving, waarin ook nadrukkelijk de bestaande bomen worden opgenomen.

Door de ligging aan de Brederodeweg geldt het gebouw als het visitekaartje voor de rest van de wijk. De vorm van het gebouw komt voort uit de bijzondere ligging en sluit aan bij de overige solitaire gebouwen aan de Brederodeweg. De architectuur van het gebouw is een voorproefje van het beeld van de nog te realiseren gebouwen.

Het gebouw bestaat uit een herkenbaar volume met een gebogen gevel aan de zuidoost-zijde (Brederodeweg) en een rechte terugliggende gevel aan de noordwest-zijde. De gebogen gevel is uitgevoerd in een open rasterstructuur, het erachter gelegen gebouw wordt geleed door het verspringen van de gevel, zowel in horizontale richting (verspringende gevel) als in verticale richting (verschillende bouwhoogten). Hierdoor ontstaat een sculpturale bouwmassa die het gebouw expressief maakt. In de materialisatie en detaillering is gekozen voor de toepassing van een beperkt aantal duurzame en onderhoudsarme materialen: hout, metselwerk in twee kleuren en staal.

De combinatie van het ruwe roodbruine metselwerk, het gladde metselwerk, de sierelementen en de hoge dakranden van gekleurd prefab beton benadrukken de expressieve vorm van het gebouw. De houten gevel verzacht de overgang tussen de privé-buitenruimten en de openbare ruimte rondom het gebouw. Het gebouw brengt Italiaanse passie in het Brabantse Boxtel.

Adolfo Natalini / Corinne Schrauwen