Lekker
Centraal

Princenlant ligt midden in de driehoek Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch, aan de oostkant van het Boxtelse centrum. Het 3,7 ha grote projectgebied wordt omgeven door de Hendrik Verheeslaan (aan de noordkant), in het westen de Brederodeweg en de Hobbendonkseweg aan de zuidkant. Oostelijk ligt de Beneluxlaan.

Via de Brederodeweg zit u in een mum van tijd op de A2 naar Den Bosch (19 minuten met de auto) en Eindhoven (22 autominuten). Ook Tilburg is vlakbij (33 minuten). Treinen is vanuit Princenlant prima te doen; naar het NS station loopt u binnen een half uurtje, met de fiets bent u er binnen tien minuten. Pal naast Het Princenhof ligt winkelcentrum Oosterhof waar u alles vindt voor uw dagelijkse boodschappen. Op 5 loopminuten ligt de bushalte voor uw openbaarvervoerverbinding met het NS-station en verder.

plattegrond Het Princenhof

Adolfo Natalini

Garage en plein
Dankzij de hoefijzervorm heeft Het Princenhof een gemoedelijk binnenterrein tussen de gebouwen. Het binnenplein ligt op 1.40 m boven maaiveld en is tegelijk intiem en openbaar. Er zijn enkele parkeerplaatsen voor bewoners en medewerkers van Cello. Auto's kunnen rondom, maar de wegen zijn uitdrukkelijk niet doorgaand. Het terrein is prima toegankelijk te voet, met de fiets, rollator en rolstoel dankzij de hellingbanen. In de garage is voor elk appartement een eigen parkeerplaats. Een veilig idee: de half ondergrondse bergingen en garage zijn alleen voor bewoners toegankelijk met zogenaamde speedgates: poorten die snel open gaan en na elk voertuig sluiten. Rijwielen kunnen in de twee algemene bergingen worden gestald. Voor afval is er een gezamenlijke containerruimte. Alle niveaus en het omringende maaiveld zijn bereikbaar met de liften.

Het goede Boxtelse leven
Boxtel ligt middenin Nationaal Landschap het Groene Woud, dus natuur en recreatie zijn om de hoek. Het levendige hart van de gemeente combineert ondernemen, wonen, winkelen en recreëren in een cultuurhistorisch en economisch vitaal centrum.

Binnenplein
Binnenplein

Binnenplein
Detail Binnenplein